Борисов разкритикува доклада на ЕК и съобщи, че коледни бонуси ще получат половината от българските пенсионери
14.11.2018
Български паспорт ли позволи на Груевски да избяга от Македония?
15.11.2018

Протестите в страната продължават: заплахи от организирани агитки и солидарност от страна на полицията (ВИДЕО)

Заплахи срещу протестиращи майки, съпричастност от страна на полицията и завидно постоянство на българските граждани – това представляват мащабните протести от последните дни.

През последните дни общественото недоволство не спира да нараства. Демонстрации срещу управляващите и новоприетите закони се организират ежедневно, а скандиранията за оставка не стихват вече повече от седмица.

Всеки ден в големите градове в страната граждани, недоволни от управлението блокират ключови пътни артерии и напомнят исканията си за по-висок стандарт на живот. Успоредно с протестите на българските шофьори продължават и демонстрациите на майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестът за по-добър живот на хората в неравностойно положение в България продължава няколко месеца. Той постигна реални резултати, като накара управляващите да създадат проектозакон, който беше оценен като стъпка в правилната посока в грижата за хората с увреждания в страната. В същото време упорството на българските майки им донесе обиди и негативни коментари, като дори исканията им бяха обявени за манипулативни. Днес те бяха принудени да понесат нов удар.

Майките подадоха сигнал към МВР за отправени към тях заплахи от агитки, които според слуховете били обвързани с партии, близки до Валери Симеонов. Организираните агитки заплашвали жените с физическа саморазправа и се опитвали да ги принудят да се откажат от демонстрациите, искащи оставката на вицепремиера по икономическата и демографската политика. Протестиращите майки получавали лични заплахи и съобщения в групата им в социалната мрежа. Те твърдят, че не ги е страх да отстояват позицията си и след като са получили заплахите са се обърнали към органите за реда за съдействие.

Друга страна на протестите показаха демонстранти и полицейски служители в град Перник. След като по-рано тази седмица там се стигна до сблъсъци между граждани и полиция, вчера по време на протестите служителите на МВР са свалили своята предпазна екипировка в знак на солидарност със своите сънародници от другата страна на блокадата. Перничани обсадиха сградата на общината и призоваха полицаите да свалят защитните си каски, тъй като протестиращите нямали намерение да се стига до насилие. Отговорът на полицейските служители можете да видите във видеото от протестите, публикувано във Facebook.

Снимка: БГНЕС

Видео: За Перник

Каски долу

Полицаи в Перник свалят каски в знак на добронамереност към протеста в Перник. Повече в www.zaPernik.com

Публикувахте от zapernik.com в Сряда, 14 ноември 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *