Мъж стана жертва на побой в с. Мосомище
07.12.2018
Две тежки автомобилни катастрофи белязаха миналия уикенд
10.12.2018

Протестите във Франция създадоха чудовище, това казва френският вътрешен министър

Антиправителствените протести във Франция са създали чудовище, каза френският министър на вътрешните работи.

Той предупреди, че протестите на жълтите жилетки може да привлекат радикални елементи. Събота туристическите обекти в Париж ще бъдат затворени, тъй като органите на властта се притесняват, че демонстрациите може да доведат до нови прояви на насилие.

Протестите започнаха преди три седмици, като повод за тях стана увеличението на данъците върху дизеловото гориво. След сериозните поражения по центъра на френската столица, правителството на страната обяви, че се отказва от закона, но общественото недоволство продължи.

Близо 90 000 полицейски служители са мобилизирани в охраняването на тълпите от недоволни граждани, които ще залеят улиците на Париж през уикенда.

Полицията настойчиво съветва собствениците на магазини и ресторанти в района на протестните демонстрации да затворят врати, докато напрежението започне да утихва.  

При протестите миналата неделя демонстрантите нанесоха сериозни щети в центъра на Париж. Те подпалваха коли и сгради, разбиваха магазини и рушиха произведения на изкуството, като в резултат на протестите стотици бяха ранени, а арестуваните се оказаха в пъти повече.

Снимка: BBC News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *