Убиецът на Виктория Маринова сам пожела да остане в ареста
19.10.2018
Наближаващият балотаж изостря общественото напрежение в Бразилия
22.10.2018

Протестиращите майки на деца с увреждания с нов мащабен протест: Искат оставката на Симеонов

Преди минути започна протестът пред Министерски съвет, организиран от майките на деца в неравностойно положение, който цели да накара вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов да подаде оставка.

Напрежението се появи след грубото изказване на Симеонов по повод „спекулативния“ характер на протестите. Думите на председателя на групата на Обединените патриоти получи широк отзвук, а засегнатите майки веднага поискаха обяснение, както и вицепремиерът официално да се откаже от заеманата от него длъжност.

Министър-председателят осъди изказването, а опозицията мигновено подкрепи искането за оставката на Симеонов. Вицепремиерът все пак излезе с коментар по повод на шумната обществена реакция. Той потвърди, че застава зад думите си и „не се отказва от нито една своя дума“.

Според Симеонов обаче думите му са извадени от контекста, а активното им обсъждане е пореден опит за политическа атака. Той заяви, че от личен опит знае какво означава да се грижиш за човек с увреждания и не би използвал трудностите му за политически цели.

Личният опит на Валери Симеонов очевидно не трогна майките, които протестираха до постигане на целите си в продължение на месеци, като дори бяха организирали палатков лагер пред сградата на Парламента, тъй като те насрочиха нови мащабни протестни действия за днес. Протестът започна в 12:30 и ще продължи до 17:30ч.

Протестиращи ще има не само в София, но и във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон.

Снимка: Канал 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *