Туристическият бранш иска специален полицейски отдел по курортите
14.07.2016
Създават онлайн платформа с работните места у нас, които се предлагат от немски инвеститори
14.07.2016

Промени в закона за хазарта улесняват организаторите на такъв тип дейности

Правителството осигури възможността гражданите и организациите да заявяват и получават като електронни услуги предвидените в Закона за хазарта и в подзаконовите актове по прилагането му административни услуги. Това стана след изменение на Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта.

Според промените изцяло се унифицира процедурата по електронното подаване на заявления до Държавната комисия по хазарта, с което отпада необходимостта от допълнително уреждане на въпроса в други актове.

Няма да бъдат събирани данни, които вече са били предмет на преценка от компетентен орган. Това се прави с цел намаляване на регулаторната и финансова тежест върху организаторите на хазартни игри. Отпада задължението за предоставяне на списък с наименованието, типа, модификацията, броя, производствените номера на свързаните в съответната джакпот система игрални автомати, както и задължението за представяне на удостоверение, издадено от Комисията за защита на личните данни, за вписване в публичния регистър на администраторите на лични данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *