Повече от половината психиатрични заведения в страната са в плачевно състояние
07.02.2019
Най-богатият мъж в света е изнудван с негови интимни снимки
08.02.2019

Председателят на ВМРО настоява за спешни мерки за интеграцията на ромите

Каракачанов представи концепцията си за интеграция на ромите пред медиите и заяви, че няма да се примири с идеята двойният стандарт в страната да продължава да тежи на коректните граждани.

Председателят на ВМРО представи цялостна концепция, която да се справи с незаконните постройки, неконтролируемата раждаемост, водеща до усложняване на проблема с децата, оставени на грижите на държава, агресията и насилието, царящи по малките населени места и по цялата територия на страната.

Той продължава да настоява, че мерките в тази посока не са расистки, а крайно необходими, тъй като дългогодишното лицемерие на политиците, избрали да гледат в другата посока и да игнорират проблемите, свързани с ромската интеграция, под претекст, че всяка намеса в сегашната ситуация има расистки характер, води до задълбочаване на конфликта между българското и ромското население.

Красимир Каракачанов заяви, че мерките са дългоочаквани и внимателно обмислени. Той уточни, че това не е крайния вариант на концепцията, тъй като тя трябва да бъде обсъдена и да получи одобрението на управляващите и гражданите.

Политикът обяви, че започва да работи над изграждането на концепция от мерки за ромската интеграция, след като двама младежи от ромската махала във Войводиново пребиха командос заради спор на пътя в началото на януари тази година.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *