Данъчните облегчения за заведенията бяха приети на второ четене
05.06.2020
ОТВАРЯМЕ – ЗАТВАРЯМЕ
11.06.2020

Предлагат удължаване на епидемичната обстановка до края на юни

По-рано днес главният здравен инспектор Кунчев сподели намерението си да поиска извънредната епидемична обстановка, която трябва да продължи до 15 юни, да бъде удължена до края на месеца.

Той заяви пред журналистите, че не може да се говори за втора вълна на разпространение на вируса, тъй като заразяването е ограничено до отделни огнища. В същото време огнищата не бива да бъдат подценявани, а за да се контролира разпространението на вируса е необходимо властите да имат законово основание да удължат срока на част от въведените противоепидемични мерки.

Здравният инспектор Ангел Кунчев предложи задължителната карантина за влизащите граждани от няколко определени държави да остане и след 15 юни.

Припомняме, че през последните дни, властите установиха ново огнище на коронавирус в цех за захарни изделия в град Доспат. Само през вчерашния ден доказаните случаи на заразени с коронавирус в града са 51 души.

Здравните власти предполагат, че заразата е пренесена от работници, пътуващи от град Сърница, където първоначално бяха установени случаи на заразени с COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *