Агресия в училище: учител бие ученичка, нападнала своя връстничка
13.03.2019
Жители на Бургас се оплакаха от огромни сметки за вода
15.03.2019

Предизборните постановки започнаха

Горещ картоф се оказа опрощаването на дълга, който има мюфтийството към държавата. С лека ръка, още на първо четене беше прието решението над 8млн. лв. дълг да бъде оставен в миналото и с времето забравен. Все още, обаче това не се е случило и българските граждани засипаха социалните мрежи с въпроси и гневни коментари по темата.

И този път управляващите разчитат на поговорката „Всяко чудо за три дни“, но нека си зададем въпроса – как се опрощава дълг с такива размери в една и без друго бедна страна и какво всъщност се крие зад този „жест“. Някак недостатъчни се оказаха аргументите на Премиера Борисов, в които той посочи, че тези действия са в интерес на държавната сигурност, като по този начин се изключва нуждата от външно финансиране на вероизповеданията у нас.

В политическото пространство се разнесоха множество коментари по темата, като дори членове на коалиционната Атака възроптаха срещу взетото решение. Пред Bulgaria on air, представителят на Атака Павел Шопов, сподели за риска, след подобна мярка, да бъдат опрощавани масово дългове в държавата. Той допълни още, че дълговете могат да бъдат отлагани, но не е редно да бъдат отменяни.

Появиха се още въпроси в политическите среди. Как изведнъж се наблюдава такова съглашателство между ГЕРБ и ДПС и дали не са се появили задкулисни договорки между двете партии. Тук мотивът на власт имащите, отнасящ се до чуждото влияние върху държавата ни, някак взе да се размива. Изведнъж противоречията станаха много, но преди избори сякаш не ни учудват.

Естествено, когато трябват гласове, се обръща сериозно внимание на малцинствените етноси в страната. Подкрепа на мюфтийството и нови печки за жителите на райони със замърсен въздух, заместиха някогашния аромат на скара около изборите. Сега на мода са крупните решения, като да подариш едни 8млн., като дори не се допиташ до собствениците им – българския народ!

Нека се опитаме да материализираме тези средства и да видим колко на практика всъщност са тези пари. След избухването на този скандал, социалните мрежи гръмнаха с яростни, саркастични и въпросителни постове, а някой беше пресметнал, че за тази сума пари биха могли да бъдат закупени 600 кувьози, тези пари биха решили категорично и трайно множество проблеми, за които на прима виста всеки от нас може да се сети. Но същите тези пари вече не съществуват, защото родните управляващи решиха да ги подарят. А, как се подарява чуждо нещо, всички дружно можем да ги попитаме.

Снимка: https://bulmedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *