България открива нови консулства в Полша и Испания
23.07.2016
Дългосрочните кредитни рейтинги на България бяха потвърдени
23.07.2016

По-ниски цени на чадъри и шезлонги през 2017 г.

Правителството прие нова методика относно концесиите на плажовете. С новото решение предстоят процедури, с които цените на чадърите и шезлонгите за следващото лято ще бъдат драстично по-ниски, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирано от БТА.

Предвижда се базовата цена за чадъри и шезлонги за зависи от местоположението на плажа – ако той се намира на територия с население под 10 000 души, тя ще е 2 лв., над 10 000 души – 3 лв. и в национален курорт – 4 лв. при оценката на офертите тежестта на минималните цени на чадър и шезлонг ще е 40:.

След въвеждането на тези промени, се очаква кръгът на участващите в конкурсните процедури за концесии да стане по-широк.

Ангелкова поясни, цитирана от пресцентъра, че всички концесии, които изтичат ще бъдат отдавани по новата методика. Сред тях са и 15 от големите и силно посещавани плажове (Несебър – стар град, Дюни, трите части на плажа на Св. Влас). За действащите договори ще бъдат водени индивидуални разговори за прилагане на новите правила.

От началото на месеца ведомството е получило над 200 сигнала за нередности на морските плажове. Около 160 от тях са постъпили по телефон и около 40 – по e-mail. Основно министерството е било сезирано за неспазване на свободната зона, както и отделни случаи свързани с чистотата на морските плажове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *