Издирваният Стайко Стайков е в Пирогов – бил отвлечен и пребит
28.01.2019
Шофьор без книжка блъсна пешеходец край Нови Искър
29.01.2019

По-ниски лихви на кредитите след навлизане на еврото предвижда Борисов

Днес се проведе среща между управляващите и представителите на българския бизнес. Темата на мероприятието беше бъдещото влизане на страната ни в Еврозоната.

В хода на дискусията премиерът Борисов не пропусна да спомене, че усилията, влагани в развитието на страната, трябва да бъдат насочени преди всичко към постепенното увеличаване доходите на българите. Той заяви, че приемането на еврото като официална валута е ключов момент в икономическото развитие на България и интеграцията ѝ в Европейския съюз.

Бойко Борисов отхвърли скептичните настроения по повод на поскъпването на основните стоки, което се очаква при предстоящо присъединяване на страната ни към Еврозоната, като напомни, че всички държави, на които се стремим да подражаваме използват именно общата европейска валута.

Според него трябва да вземем предвид и влиянието, което въвеждането на новата валута ще има върху банковите институции. Премиерът заяви, че промяната ще „дисциплинира“ сектора, ще стабилизира банковата система и ще понижи лихвите на кредитите.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *