„Напредък в преговорите с Украйна“
11.03.2022
Преговорите с Украйна
16.03.2022

Последни новини от Украйна

Русия се разширява на запад: Руски въздушни удари удариха голяма военна база близо до западния град Лвов, който е близо до полската граница, убивайки 35 души и оставяйки повече от 130 в болница в неделя. Повече от 30 ракети, изстреляни от бойни самолети над Черно и Азовско море, са ударили военната база, според изявление на украинското правителство. Докато Русия разширява офанзивата си към Западна Украйна, президентът Володимир Зеленски казва, че e „само въпрос на време руските ракети да паднат“ на територията на НАТО.

Търсене на помощ от Китай: Русия поиска от Китай икономическа подкрепа и военна помощ в Украйна, включително дронове, казаха двама американски служители в неделя. Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза, че развитието е „притеснително“ и САЩ дадоха ясно да се разбере на Пекин, че ще има „последствия“ за „мащабните“ усилия да се даде на Кремъл заобиколно решение на американските санкции. Съливан ще се срещне с китайски колеги в Рим в понеделник за разговори.

Преговорите между Украйна и Русия ще продължат в понеделник: Съветникът на украинския президент Михаил Подоля написа в Туитър в неделя, че разговорите между украински и руски официални лица ще се проведат в понеделник чрез видео.

Украйна е отрязана: Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че руските сили са блокирали черноморското крайбрежие на Украйна, отрязвайки нацията от международната морска търговия.

Персоналът на Чернобил: Персоналът на атомната електроцентрала в Чернобил е толкова уморен, че е спрял да извършва ремонт и поддръжка на оборудване, свързано с безопасността, съобщи Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Техническият персонал и охраната на 211 все още не са успели да излязат от съоръжението, откакто руските сили са влезли в обекта. Украйна успя да възстанови електрозахранването в Чернобил в неделя.

Тежко положение в Мариупол: Администрацията на града потвърди в неделя вечерта, че голям конвой с хуманитарна помощ, предназначен за обсадения град, не е пристигнал и все още е заседнал в Бердянск, на около 50 мили на запад. Бердянск е задържан от Русия.

Източник: CNN
Снимка: Стандарт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *