Горските пожари в Гърция взеха повече от 50 жертви и продължават да се разпространяват
24.07.2018
И в България можело?! Рекламна агенция подава ръка на малкия и среден бизнес в страната
25.07.2018

Поройните летни дъждове взеха поредната си жертва

Последиците от огромното количество дъжд, което се изля в различни региони от страната през последното денонощие, бяха задръствания, наводнени домове и мазета и поражения по инфраструктурата на някои български градове.

Най-големи са щетите в община Тетевен. Там още вчера беше обявено извънредно положение. Пътната обстановка в града е усложнена, а достъпът до някои от близките села е ограничен. Щетите по инфраструктурата бяха установени още преди спирането на валежите. Освен наводнените жилищни сгради от проливните дъждове са пострадали и някои от градските улици в Тетевен. Има данни за опасни свлачища на земна маса, които са се образували над жилищни сгради.

Особено критична е ситуацията в селата Глогово и Гражденица. Разрушени са жилищни сгради и транспортни връзки. Към момента достъпът до селата е затруднен, но на този етап жителите им не страдат от недостиг на храна и питейна вода. Във вторник стана ясно, че един човек е починал от удавяне, след като се е опитал да премине придошла река в града.

Днес повече от 10 деца са били евакуирани от една от къщите в засегнато от наводненията тетевенско село заради притеснения за тяхната безопасност. Общинските власти заявиха, че за момента бедственото положение остава в сила, а днес се очакват още продължителни валежи.

Според последни сведения обстановката в най-засегнатите села започва да се подобрява, но все още остава критична. Метеорологичната прогноза предвижда още валежи през следващата седмица, а последствията от тях са непредвидими.

Снимка: NOVA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *