Поредният избягал затворник се разхожда на свобода
12.07.2018
77 задържани по време на полицейски акции в цялата страна
13.07.2018

Поредна експлозия в китайски завод взе 19 жертви

Експлозия в голямо предприятие за производство и обработка на химикали в китайската провинция Съчуан отне живота на 19 души и рани още 12, съобщава BBCNews, като се позовава на китайска информационна агенция.

Според властите в региона инцидентът се е случил в едно от предприятията под управлението на корпорацията Yibin Hengda Technology. Снимков материал от експлозията се появи в социалните мрежи и по всички китайски медии.

Причините за драматичния инцидент все още са неизвестни.

Според информацията, получена от информационните агенции в Китай, пожарът, който избухнал вчера вечерта е бил потушен бързо още в ранните часове на днешния ден, а на ранените е оказана бърза и адекватна помощ и те вече се намират в стабилно състояние.

Агенцията съобщава, че властите вече са започнали разследване с цел виновника за експлозията да бъде намерен в най-кратки срокове.

Компанията, в чийто завод се е случил инцидентът, се занимава предимно с производство на химически вещества, използвани в хранително-вкусовата промишленост и козметиката.

Репортажите на местните издания съобщават, че сградата, която се състояла от три етажа е изгоряла до основи, като от нея е останала само вътрешната стоманена конструкция, а прозорците на съседните сгради са се пръснали на парчета.

Подобни инциденти са се случвали и преди в Китай. През последните години станаха известни още няколко случая на инциденти в химически заводи.

Една от най-мащабните експлозии в китайско предприятие за химикали даде 173 жертви през 2015г. в пристанищния град Тиендзин. Властите проведоха официално разследване след случая, което показа, че причината се крие в нарушения в системите за безопасност, които са били възможни благодарение на корупция от страна на отговорните институции.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *