Новите 100 лева влизат в обращение днес
28.12.2018
Климатичните проблеми през 2018г.: какви са щетите и къде се крие причината?
28.12.2018

Пореден протест срещу поскъпването на водата пред сградата на КЕВР

Протестиращи граждани отново се събраха пред сградата на КЕВР, за да изразят недоволството си от поредното увеличение в цената на водата. По-високите цени все още подлежат на обсъждане, като днес ще се състои закрито заседание, което трябва да даде отговор на въпроса какво ще е окончателното решение на енергийния регулатор.

Първоначалните очаквания са, че в някои населени места в страната, цената на водата ще надхвърлят 3 лева за кубик. Поскъпването ще засегне 26 населени места, поевтиняване на водата се очаква единствено в град Кърджали.

Омбудсманът Мая Манолова също се намеси в обсъждането, като заяви, че увеличението в цените не е съобразено с доходите на българите и се съгласи с мнението на недоволните граждани, че поскъпването, макар и планово, е несправедливо, а решението на Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да бъде преразгледано.

Днес заседанието на КЕВР отново е съпроводено с граждански протести. Демонстрантите дори направили опит да влязат в сградата, където се провежда закритото обсъждане, но били спрени от полицията.

Това не е първият протест на граждани пред сградата на КЕВР. По-рано през декември комисията организира открито заседание, на което присъства и омбудсманът Манолова. Тя покани представители на протестиращите да представят гледната си точка пред членовете на КЕВР, но те отказаха. Демонстрантите настояха, че председателят на комисията трябва да излезе и да се срещне с тях. Това обаче не се случи.

Снимка: Вестник Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *