Реколтата на земеделците в пловдивски регион отново е унищожена
02.08.2018
Работници, ремонтиращи тротоар в центъра на София, се натъкнаха на късноантична гробница
03.08.2018

Полицейски служител е с леки телесни повреди след намеса в битов скандал в Хасково

В сряда тази седмица районното полицейско управление в Хасково получава сигнал от млада жена, която е била изгонена от мястото си на живеене и заплашвана от съпруга си и неговия баща. Жената е на 20 години и има 2-годишно дете, което е останало при двамата мъже. 20-годишната майка се свързала с полицията, тъй като била притеснена за своята сигурност и за безопасността на детето си. Мъжът ѝ и неговият 54-годишен баща категорично ѝ отказали достъп до детето.

Не след дълго полицаите се появили на мястото. Те също станали свидетели на агресивно поведение от страна на двамата мъже. Веднага след появата на полицията започнали и заплахите за живота на младата майка. Мъжете, които според показанията на полицаите са били от ромски произход, са продължили да отказват сътрудничество дори когато са били приканени да довършат разговора с полицията в районното управление.

След това битовият скандал между съпрузи прераснал в наистина опасна ситуация. Появили се няколко коли, пълни с роми, очевидно близки на двамата мъже, които били въоръжени с брадви, и нападнали полицаите. Един от полицейските служители е пострадал, което наложило използването на огнестрелно оръжие.

Полицаите стреляли във въздуха, за да си възвърнат контрола върху ситуацията. Това накарало петима от нападателите да се предадат. Те са били задържани, а останалите, които успели да избягат, подлежат на полицейско издирване.

Раненият полицай е откаран в болница за преглед, а на мястото на престъплението в град Хасково продължава да има засилено полицейско присъствие. Полицейската акция по залавянето на избягалите агресори продължава вече втори ден.

Пострадалият полицай уверява, че случилото се не може да го накара да се откаже от професията си на защитник на обществения ред, но обществото остро разкритикува политиката на толерантност към махалите, разпръснати по всички български градове, в които цари абсолютен хаос и безнаказаност.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *