НС прие на второ четене промени в Закона за съдебната власт
30.06.2016
Половината потребителски кредити у нас са за погасяване на ипотеки
30.06.2016

Представяме многообразието на страната ни пред чуждестранни журналисти

Повече от 420 чуждестранни журналисти ще посетят България в рамките на журналистическите турове, които подготвя Министерството на туризма. Ведомството откри процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Организиране и провеждане на тематични турове за представители на печатни и електронни медии и блогъри със специализирани туристически рубрики или предавания“. Тя е разделенa на 13 обособени позиции, като за всяка от тях ще могат да кандидатстват различни изпълнители, които ще имат ангажимент да осигурят представители на медиите от авторитетни издания от посочените в обхвата на поръчката държави.

Туровете са общо 60 и ще включат представители на водещи медии от над 50 важни за страната ни пазари. Сред тях са Великобритания, Ирландия, Франция, Скандинавските държави, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Италия, Испания, Португалия, Румъния, Турция, Гърция , Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Сърбия, Китай, Япония, Индия, Израел, и др. Данните на официалната статистика показват, че за миналата година от всички тях в България са били над 6,5 млн. чуждестранни туристи.

Всеки от туровете е съобразен със спецификата на търсенето от съответния пазар, като ще бъде представено многообразието на страната ни. Сред водещите акценти в обиколките ще бъдат осемте културно-исторически дестинации, които Министерството на туризма разработи.

Тематичните пътувания ще позволят на медиите да се запознаят с многобройните исторически и културни паметници по нашите земи, с българските архитектура, занаяти и обичаи, да посетят както големите ни морски и зимни курорти, така и малки населени места с развит еко – и селски туризъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *