Фалшиви имейли от НАП събират лични данни
06.11.2018
77-годишната столичанка, замесена в схема за наркотици, остава в ареста
06.11.2018

Повече от 20 коня са били простреляни в Правец и Ботевград

Жителите на региона, които отглеждат коне казват, че само в рамките на последната седмица са били убити повече от 20 животни. По тях е стреляно с огнестрелно оръжие. Според данни на прокуратурата стопаните са подали сигнал в полицията, когато на 1 ноември са открили 8 простреляни животни, две от които са починали от раните си.

Ощетените граждани обаче споделят, че броят на убитите животни продължава да се увеличава. Според тях застреляните коне вече са повече от 20, а извършителите все още не са намерени. По случая е образувано досъдебно производство.

В случай че престъпниците бъдат открити от органите на реда, те ще бъдат обвинени в проява на жестоко отношение към животно, убийство или трайно увреждане, като за това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 3 години и изплащане на обезщетение до 5000лв.

Разследващите предполагат, че извършителите са се движили по черните пътища между отделните селища с високопроходим автомобил и са стреляли по животните с флоберка.

Що се касае до възможния мотив за престъплението, стопаните казват, че нямат подозрения кой може да го е извършил и споделят, че нито един от ощетените не е крупен бизнесмен, който би могъл да има врагове. Те не са получавали заплахи и не са очаквали нападение срещу животните.

Разследващите органи излязоха с информация, че също изключват личното отмъщение срещу стопаните като мотив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *