Багери разрушиха дюните край Смокиня: трима души са арестувани
14.01.2019
Кметът на Гданск е бил нападнат по време на благотворителен концерт
14.01.2019

Пловдив официално е европейска столица на културата за 2019г.

В събота се проведе откриването на културната програма, с която ще бъде отбелязан изборът на втория най-голям град в България Пловдив за европейска столица на културата за 2019г.

Грандиозното откритие се състоя в центъра на красивия град по тепетата. В спектакъла са взели участие повече от 1500 артиста, представили различни произведения на изкуството.

Повече от 200 кукери от околността са посетили откриването, за да прогонят злото и да осигурят доброто начало на важната за града година.

Многобройните посетители са имали възможността да се насладят на впечатляващо шоу, включващо светлина, музика и много танци. То е предшествано от дълга и детайлна подготовка и е струвало повече от 2млн. лева.

Повече от 40 000 души са посетили празника по случай откриването въпреки студа и лошото време. Организаторите са раздали повече от 20 000 шала и 15 000 одеяла, а също така и горещ чай, който да поддържа доброто настроение на зрителите.
Идеята на културната програма е не само да представи пред хилядите зрители различни произведения на съвременната култура, но и да ги включи в целия процес по превръщането на града в истинска културна столица.

През цялата година в Пловдив ще бъдат организирани многобройни концерти, театрални представления, уъркшопи, изложби и много други. Можете да се запознаете по-подробно с програмата за цялата 2019г. в уеб страницата на проекта ( https://plovdiv2019.eu/bg ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *