Супербактерии са убили 33 000 европейци през 2015г.
06.11.2018
18-годишният мъж, който прегази две жени в Карнобат, поиска да бъде освободен срещу 1000 лева
07.11.2018

Петокласник удари учителя си по физическо и го набеди в побой

Вчера около обяд ученик от столичното 70. ОУ „Св. Климент Охридски“ се оплака, че учителят му по физическо го е пребил, а майка му потърси медицинска помощ поради опасения, че детето е получило мозъчно сътресение вследствие на побоя. Инцидентът се е случил малко преди обяд, а детето е на 11 години.

Малко по-късно става ясно, че ситуацията не е точно такава, каквато я представят петокласникът и неговите родители. Според ръководството на училището 11-годишният ученик заедно с други деца нарушавал дисциплината и умишлено пречел на своите съученици. Той ударил учителя си по физическо, вероятно след забележка от страна на преподавателя.

Георги Георгиев споделя, че за 25 години работа като педагог, никога не му се е случвало негов ученик да му посегне. Той се опитал да отведе детето при директора, за да му бъде наложено дисциплинарно наказание, но петокласникът избягал и се върнал с майка си, която пък започнала да настоява, че детето е пребито от учителя и има симптоми на комоцио.

По думите на директорката по време на разговора им детето нямало никакви видими симптоми. В училището се появили и роднини на ученика, майката извикала Бърза помощ. Тя твърдяла, че детето повръща и има световъртеж. Ръководството на учебното заведение твърди, че е присъствало на подаването на сигнала към 112 от майката и през това време физическото състояние на детето изобщо не отговаряло на описанието.

По-късно, когато ученикът е приет в Пирогов със съмнения за мозъчно сътресение, лекарите не са установили каквито и да било травми.

Петокласникът отдавна имал проблеми с дисциплината в училище, а съучениците му неведнъж се оплаквали, че ги е удрял. Директорът на 70. ОУ „Св. Климет Охридски“ алармира, че ситуацията е изключително сериозна и демонстрира колко важна роля играе семейството в училищното възпитание и обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *