4G роуминг от Мтел в 10 от най-посещаваните европейски страни
27.06.2016
Народната партия печели изборите в Испания, но с крехко мнозинство
27.06.2016

Петицията за нов британски референдум била манипулирана от интернет тролове

Онлайн петицията за нов референдум във Великобритания, която беше създадена часове след като станаха ясни резултатите от допитването на Острова, е била манипулирана от потребители на онлайн форума 4chan. Припомняме, че в много кратки срокове тя събра близо 3 милиона. Тепърва обаче ще се установява кои от тях са истински и кои са автоматично генерирани.

Британците решиха да напуснат Европейския съюз с близо 52% срещу малко повече от 48%. Създателите на петицията за нов референдум са посочили като причини за нейното организиране изключително малката разлика в процентите, както и факта, че са гласували 72% от поданиците на кралицата.

Според уеб изданието HeatSteer обаче, повечето от събраните за три дни подписа са автоматично генерирани чрез ботове и скриптове от потребителите на форума 4chan, станал известен преди около година с публикуваните в него голи снимки на известни личности, откраднати от техните iCloud акаунти. Все още не е ясно как това разкритие ще повлияе на събирането на гласове за нов референдум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *