Стрелба след семейна разправия в София (обновена)
12.05.2021
Ключови рокади в МВР – необходима смяна на кадри или политическа чистка?
18.05.2021

Паркоместата в София струват колкото едностаен апартамент

Не е новина или тайна, че столицата е препълнена от години и продължава да има наплив от хора, които решават да живеят, работят и да се развиват в София.

С пренаселването на столицата идват и редица проблеми, за които хората след време плащат. Едно от най-невъзможните неща в София е паркирането. Дали зона, знак за забранено паркиране или просто препълнен паркинг ще бъде причината, то софийските шофьори се налага да обикалят понякога и с часове, докато намерят място, на което да паркират колата си.

С наплива на желаещи да живеят и паркират в София, нарастнаха и цените както на имотите, така и на гаражите и паркоместата. Няма да коментираме цените на имотите, защото и те не са изобщо ниски. Ще насочим внимание върху фрапиращите цени на паркоместата.

Все още е трудно да се приеме, че един закрит гараж струва колкото двустаен апартамент в провинцията или едностаен в по-крайните квартали на столицата.

В момента цените за един гараж варират около 30 хиляди евро, а цените за външно паркомясто – 20 хиляди евро.

Другият абсурд е, че собствениците на сгради и предприемачите са по-склонни да намалят от цената на имота, отколкото от цената на мястото за паркиране към него.

Тенденцията показва, че въпреки високите цени на имотите и паркоместата, все още има наплив за купуването им. Може би причина затова са ниските лихви по ипотечните кредити и това, че средната заплата в София се е покачила с 22% за последните две години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *