На първия учебен ден – откровено за българските учебници
17.09.2018
За или против медийните изяви на затворници
18.09.2018

Още едно дете се нуждае от нашата подкрепа: вижте историята на усмихнатия Кристиян

Днес искаме да Ви запознаем с усмихнатия и изпълнен с надежда Кристиян. Той е четвъртокласник, отличник и истински борец! Белязан е от диагнозата „детска церебрална парализа“, но нито ежедневната рехабилитация, нито редовните посещения при логопед го спират да ходи на плуване, на училище и да се радва, че въпреки болестта, има възможността да живее пълноценно.

Тази привилегия Криси дължи не на българското здравеопазване, а на своето семейство. Бащата на момчето работи без почивен ден, за да издържа домакинството, а майка му се е превърнала в негова ежедневна опора. Тя се грижи за него 24 часа в денонощието – води го на терапия, ходи с него на училище, помага му във всичко и не само това. Тя се гордее, че все още може да е опора на сина си и че може да му помогне да не усеща цялата тежест на своята диагноза.

От детска церебрална парализа страдат още десетки милиони души по цял свят. Заболяването засяга мускулната система и скелета, като ограничава движенията на болния, води до проблеми с говора, възприятията, предизвиква затруднения в процеса на обучение.

Важно е да знаем, че церебралната парализа сама по себе си не е прогресивно заболяване, но без рехабилитация и ежедневна терапия двигателните затруднения на децата прогресират с невероятни темпове. Ограничените движения не само влошават качеството на живот на болните, а и малко по малко отнемат надеждата им за пълноценен живот.

Усмивката на Кристиян обаче струва скъпо на семейството му. Майка му няма възможност да започне работа, а всички разходи по лечението, рехабилитацията и допълнителните занимания, имащи за цел да подобрят състоянието му, са на стойност една средна заплата. Семейството му обаче продължава да се бори за него и за пълноценния му живот.

Майката на Криси е намерила начин да използва всяка свободна минута, за да осигури допълнителни средства за издръжката на момчето си. Тя не чака подаръци, а изработва и продава прекрасни играчки, лалета от плат, калъфи за книги и много други малки напомняния за това, колко сме силни, когато сме заедно.

Евтините ръчно изработени сувенири са се превърнали в начин за семейството на Кристиян, той да получи живота, който заслужава. Красивите лалета на надеждата обаче не струват нищо без Вашата подкрепа.
Родителите на Кристиян не събират средства. Те търсят начин да осигурят нормален живот за своето дете, а в тяхното семейство това струва по-скъпо. Затова Ви предлагат да купите малък символ на това, че обединени сме по-силни и заедно можем много.

Ние от екипа на novinitednes.bg Ви призоваваме да зарадвате някого с красив ръчно изработен сувенир, който ще се погрижи усмивката да не слезе от лицето на Кристиян поне още един месец.

Handmade by Vania/ Ръчно изработено от Ваня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *