Православната църква отбелязва Игнажден – началото на коледните празници
20.12.2018
Десислава Иванчева и Биляна Петрова са пуснати под домашен арест
20.12.2018

От днес по ул. Граф Игнатиев отново се движат трамваи

Дългият ремонт на една от улиците, превърнали се в символ на столицата ни, наложи временното спиране на движението по трамвайните релси.

Ремонтът предизвика недоволството на гражданите първо заради забавянето във възстановяването на движението на трамваите, а след това и заради проектантското решение, свързано с ограничителите, поставени по цялото протежение на трамвайното трасе.

Според наблюдателни граждани първоначално избраните ограничители напомняха перки на акули или дори надгробни плочи. Снимки заляха социалните мрежи, а общественият натиск се оказа достатъчно голям да накара изпълнителите по проекта да заменят ограничителите със значително по-скромни такива.

Движението трябваше да бъде възстановено през октомври, но многобройните недоразумения, свързани с ремонта доведоха до известни забавяния.

Днес обаче, още от сутринта, трамваите 8,10 и 12 се движат по нормалното си разписание. Тъй като движението на трамваите е възстановено, автобус 10ТМ ще бъде спрян. Движението им непрекъснато се следи от екипи на столична община, които проверяват за проблеми по цялото трасе.

Ремонтът на прилежащите пространства все още не е завършен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *