Днес отбелязваме Деня на народните будители!
01.11.2018
Близо 30 незаконни мигранти са задържани днес в столицата
01.11.2018

От днес към зелената зона се присъединяват Лозенец, Оборище, Възраждане и Красно село

Още четири столични квартала влизат в зелената зона на София. Това са жилищните квартали Лозенец, Оборище, Възраждане и Красно село. Решението беше взето още миналия месец.

Разширяването на синята и зелената зона означава, че вече паркирането в присъединените територии ще се заплаща според съответните тарифи на Столична община.

Решението влиза в сила от началото на месец ноември тази година, но през първите дни – 1 и 2 ноември контрол на паркирането няма да бъде осъществяван. Това се налага поради факта, че големия брой на онлайн заявките за винетни стикери за паркиране.

Центърът за градска мобилност напомня обаче, че извън четирите новоприсъединени квартала, контролът върху паркирането ще се извършва по обичания начин.

Според представители на ЦГМ разширението има за цел не само да увеличи приходите от паркинг такси, но и да въведе ред в организацията на паркирането и да улесни шофьорите, живущи в посочените населени места, тъй като без наличието на платена зона, те често не могат да открият паркомясто за своя автомобил пред дома си.

Кои части от столицата са включени в новата разпоредба за синя и зелена зона, можете да видите на схемата.

Изображение: Център за градска мобилност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *