Нова Броудкастинг Груп представи професионалното си становище относно скандала с артистичния репортер Димитър Върбанов
02.10.2018
Дунав мост е блокиран от 10 хил. протестиращи
04.10.2018

Отровните примамки, които унищожават домашните ни любимци из паркове и градинки

Ароматни и изкушаващи примамки дебнат домашните ни любимци из паркове и градинки. От вечни времена съществуват хора, които, кога открито, кога не толкова, мразят животните. Някои от тях се вживяват като месии, които разчистват озлобели, безнадзорни кучета, но поразителния ефект на отровената храна, която разпространяват неведнъж и два пъти засяга и домашни животни, които не представляват никаква заплаха за човека.

Дори мотивът с опасните бездомни животни, не може да се възприеме като достатъчна причина за жестокостта, на която са способни наши съграждани, убивайки бавно и мъчително живи същества.

Институциите не вършат работата си, както бихме желали и всички се оглеждаме колебливо и притеснено, когато видим 3-4 кучета, тежащи наполовина ни, но това е проблем, чиято промяна не трябва да настъпва чрез друго престъпление, извършено със също толкова зверска жестокост, колкото е и нападението на едно куче. Разлика трябва да се търси в разума и методите, които като хора можем да предприемем, без да се налага, да цапаме ръцете си с кръв, без значение дали на човек или животно.

Българинът отдавна е афектиран от ужасните глутници, които представляват истинска заплаха за него и децата му. Тук, много подходяща е поговорката, че покрай сухото гори и мокрото. Кой може да гарантира, че животното, което ще бъде отровено е агресивно и какви са нашите правомощия да отнемаме живот?!

Получихме информация за отровен домашен любимец, в района на Красна поляна. Няма да публикуваме текста от читателя ни, защото афекта му очевидно е повлиял значително и езикът, който е използвал е меко казано нецензурен. Разбираемо! Касае се за натравяне на куче. Домашният любимец е бил отровен в заграден двор, където не представлява опасност за никой. Кучето никога не е било агресивно и не е създавало проблеми – сочи нашият читател. След като вижда кучето си лениво и ставащо все по-нестабилно за отрицателно време, той се отправя към ветеринарна клиника. Там са направени промивки, пуснати са системи, а след проба е установено, че в организма на животното е попаднал антифриз.

За щастие кучето оцелява, това е един от малкото случаи, в които след отравяне с антифриз. Дали заради своевременната реакция или количеството се е оказало минимално, но днес домашният любимец на нашия читател се радва на живота и това е най-важното. Извършителят не е установен, но подозрения от стопанина не липсват.

Ето, че в конкретната ситуация, всяко едно оправдание, всяко изтъкване на причина за това деяние е напълно безпочвено.

Какво трябва да е наказанието в такъв случай и какви методи са необходими за откриването на подобни престъпници, лишени от всичко човешко.

Жестокостта към животните, открива все повече привърженици, което е един тревожен факт. Не може да не се отбележи, че човек, толкова „изобретателен“ в мъченията си към животни, е готов да посегне със същата наслада и на хора.

Животни с рязани крайници, влачени с автомобил и още куп изтезания заливат медиите. Различни фондации се опитват да правят, каквото могат, за да протегнат ръка, а засега успехът е минимален. Чест прави на много клиники в страната, които безвъзмездно спасяват пострадали животни и правят всичко по силите си, за да им намерят стопани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *