Граждани разкриха крадец преди полицията (ВИДЕО)
12.11.2018
Осъденият на затвор македонски премиер е в неизвестност
13.11.2018

Отново протести в цялата страна: напрежението между демонстрантите и полицията ескалира (ВИДЕО)

12 ноември беше белязан от поредния организиран протест срещу цените на горивата, основните стоки, увеличението на застраховките и данъците. Вчера демонстрации бяха организирани в София, Перник, Стара Загора, Варна, Добрич.

В столицата продължават и ежедневните шествия на майките на деца с увреждания, които започнаха още преди протестите срещу цените на горивата и целят оставката на вицепремиера Валери Симеонов. В центъра на София двете групи протестиращи се сляха в едно шествие, което за поредна вечер затрудни движението в столицата и напомни на управляващите, че исканията на гражданите продължават да са на дневен ред.

Във всеки един от градовете протестните действия бяха съпроводени със засилено полицейско присъствие, но най-активни бяха демонстрантите в град Перник.

Те затвориха пътен възел Даскалово и блокираха автомагистрала Люлин. Това предизвика напрежение между групата протестиращи и жандармерията. Обострена беше ситуацията и между протестиращите и шофьорите, попаднали в колоната от чакащи автомобили.

В медиите беше разпространена информация за леки сблъсъци между органите на реда и протестиращите, но свидетели споделиха, че полицейско насилие е имало. Появиха се видеозаписи, които показват грубото отношение на полицията. На кадрите се вижда как полицаи гонят протестиращ и удрят с палка падналия на земята демонстрант.

Едни бяха възмутени от грубото отношение и проявената агресия от страна на органите на реда, а други изтъкнаха факта, че от видеото не става ясно каква е причината за реакцията на полицията. Ясно се вижда обаче, че трети полицай се намесва в ситуацията, като издърпва своя колега от лежащия на земята протестиращ.

Днес се очакват нови протести и блокирани транспортни връзки, като все още няма яснота къде ще бъдат съсредоточени групите демонстранти.

Снимка: Монитор

Видео: Facebook

ПРОТЕСТ В ПЕРНИК

Вижте какво става в момента на пътен възел "Даскалово" до Перник. ХОРА МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ!

Публикувахте от Цитати от филми в Понеделник, 12 ноември 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *