Български превозвачи протестират в Брюксел
10.01.2019
Съдят Мегз за застрахователна измама
11.01.2019

Отнеха новороденото бебе на самотна майка от малко родопско село

Младата жена била в шок след решението на социалните, тъй като тя очаквала с нетърпение появата на малкия Александър, който обаче едва няколко дни след раждането изчезнал от кувьоза без каквито и да било обяснения.

Неутешимата майка получава обяснение, че не може да се грижи за детето си, тъй като няма кола, с която да го закара до най-близкото лечебно заведение при нужда. Тя обаче твърди, че е напълно готова за отглеждането на своето дете. 26-годишната жена живее със семейството си в къща на два етажа в село Речани. Те всички чакали с нетърпение раждането на малкия Александър и щели да помагат на майката с отглеждането му.

Официалното обяснение на социалните обаче е друго.

Според тях детето е отнето след сигнал от болничното заведение, където е роден Александър. Лекарите сигнализират на социалните служби, че младата майка показва признаци на интелектуален дефицит, което не ѝ позволява да се грижи пълноценно за детето.

Докладът на социалните служби гласи, че след подадения сигнал, техни представители са посетили дома на майката и са установили, че той не е годен за отглеждане на дете. Бабата на бебето обаче споделя, че още тогава те са имали готовност да наемат друго жилище в съседно село.

Момченцето е родено на 11 декември и след по-малко от седмица е дадено за отглеждане от приемно семейство, а майката и останалите роднини на малкия Александър са инструктирани да не притесняват семейството, при което е настанено бебето им, по време на празниците.

Жителите на селото пък казват, че майката е напълно способна да отглежда детето си, а социалните служби се възползват от факта, че Симона е самотна майка, родила здраво и красиво момченце, което лесно ще намери осиновители.

Дали съседите на Симона имат основание и каква ще бъде съдбата на малкия Александър, предстои да разберем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *