Младост излиза на протест срещу презастрояването
21.03.2019
Строителството на небостъргача Златен век ще бъде прекратено
08.04.2019

Отнемат състезателния лиценз на Кубрат Пулев в Калифорния

Щатската спортна комисия в Калифорния прекратява състезателния лиценз на Кубрат Пулев заради нашумялата в световните медии целувка между българския боксьор и журналистката Джени Суши.

От становището на комисията става ясно, че членовете ѝ приемат инцидента много сериозно и лично се ангажират с това, всеки от състезатели, феновете и представителите на медиите да получава уважението, което заслужава. Те споделят, че са уведомили Пулев за решението още във вторник, като следващата стъпка пред него ще бъде да докаже пред комисията, че се съобразява с принципите на уважение и равнопоставеност на половете, за да получи разрешение да участва в мачове в щата.

Припомняме, че след мача с Богдан Дину на 23 март, Кубрат целуна интервюиращата го репортерка на една от популярните спортни телевизии в САЩ. Видеото с целувката беше качено в социалните мрежи от самата Джени Суши, но едва след няколко часа телевизията излезе с изявление, в което нарече целувката „насилствена“. Репортерката пък заяви, че завежда дело за посегателство срещу българина, а видеото беше свалено от профила ѝ.

Стана ясно и кой ще защитава интересите на Джени Суши в съда. Това е Глория Олред – юрист с дългогодишен опит в американската правна система, която активно защитава правата на жените и благодарение на значителния си успех е придобила широка популярност в САЩ, когато става дума за подобни съдебни дела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *