Закрила на детето или съвременна форма на кръвен данък!?
17.05.2019
Делян Пеевски се отказа от мястото си в ЕП
29.05.2019

Отлагат конфискуването на имуществото на братя Галеви

Процедурата о конфискуването на имуществото на известните братя Галеви ще се забави с няколко месеца. Делото ще бъде възобновено през септември. Това беше съобщено по-рано днес. Причината е, че специалистите, отговорни за счетоводната експертиза, не са спазили предвидените срокове за осъществяването на допълнителните задачи, необходими за стартирането на съдебното дело.

Искът на прокуратурата срещу братята Ангел Христов и Пламен Галеви, по-известни като братя Галеви, е за отнемане на имущество, придобито вследствие на престъпна дейност, и възлиза на 4 250 189лв. То включва движимо и недвижимо имущество – коли, недвижими имоти и фирмени дялове, собственост на братята, техните съпруги и партньорски дружества.

Припомняме, че през 2012г. братя Галеви бяха осъдени на 4 и 5 години затвор. По време на делото те са в България, но дни преди да бъде започне процедурата по изпълняването на тяхната ефективна присъда, двамата братя изчезват безследно и въпреки убедителните слухове за спокойния им живот в Южна Африка, Нова Зеландия и дори Гърция, според родните власти осъдените престъпници са в неизвестност. Галеви са осъдени по обвинение в организиране и ръководене на престъпна група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *