Въвеждат пръстови идентификатори за всички болници в страната
21.07.2016
Цените на чадърите и шезлонгите на българските плажове ще са между 2 и 4 лв
21.07.2016

Откриха новата линия на метрото до квартал „Хладилника“

Официално откриха новата линия на метрото – от метростанция “Джеймс Баучер“ до станция “Витоша“ в столичния квартал “Хладилника“. На откриването присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски.

Разширението на линията е с дължина 1,3 километра с една метростанция. Стойността на проекта е 21 млн. евро. Припомняме, че строителството започна през 2014 година. Новата метростанция осигурява бърз и ефективен транспорт на гъсто населената южна част на квартал „Лозенец“ и връзка с довеждащия градски транспорт до бул. „Черни връх“ за обслужване на кварталите „Кръстова вода“, „Драгалевци“, „Гоце Делчев“, „Хладилника“. Над 20 000 души на ден ще могат да ползват транспорта.

Фандъкова каза, че се очаква да се спестят 75 000 тона вредни емисии на година, което е изключително важно в усилията за по-чиста околна среда. Тя подчерта, че това е най-бързо построената отсечка до този момент, а проектът за метрото се дава за пример от Европейската комисия и е първият от новия програмен период, който получи финансиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *