Учени откриха езеро под ледовете на Червената планета
26.07.2018
8 убити при взрив в джамия в Нигерия
26.07.2018

Отвлеченото момиче от Добрич е открито живо и е в стабилно състояние

Полицията в град Добрич в продължение на повече от 2 седмици издирва младо момиче, след като родителите ѝ я обявяват за изчезнала и търсят помощ от властите.

Днес Nova Tv съобщава, че момичето е намерено, като физическото му състояние е стабилно, но по всичко личи, че Виктория от Добрич е била подложена на сериозен психически тормоз от страна на похитителя си.

18-годишната жертва веднага е откарана за болнично лечение в лечебно заведение в град Добрич. Там лекарите установяват, че младата жена е била системно дрогирана, нанасяни са ѝ множество удари, а по тялото ѝ изобилстват следи от изгаряния с цигара. Подобни белези от гасене на цигари има и по лицето ѝ.

Когато полицейските служители я намират, Виктория е в безпомощно състояние, но още след първоначалния преглед става ясно, че животът на момичето не е застрашен, третирането на психологическото ѝ състояние обаче ще бъде трудно и продължително. Лекарят, който следи за здравето на 18-годишното момиче съобщи, че тя се е върнала в съзнание.

Родителите на Виктория са щастливи, че дъщеря им е намерена, но все още преживяват шока от случилото се. Майка ѝ споделя, че похитителят се е опитал да прикрие следите си, като се свързал с нея през социалните мрежи от името на дъщеря ѝ. Тя обаче заподозряла измамата, тъй като подобно поведение не било типично за 18-годишната ѝ дъщеря.

Разтревожената майка имала подозрения кой е виновникът за изчезването на детето ѝ. Само дни преди подаването на сигнала към полицията Виктория поканила в дома си свой приятел. За родителите ѝ бързо станало ясно, че мъжът се намира под въздействието на някакви опиати, тъй като държанието му било абсолютно неадекватно.

След изчезването на момичето той се превръща в един от заподозрените. Във вторник добричката полиция извършва обиск в дома на родителите му – там са открити забранени наркотични вещества. Количеството не е голямо, но е достатъчно на лицето да бъде повдигнато второ обвинение освен това за отвличане. Само за обвинението в притежание на наркотици законът предвижда между една и шест години затвор.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *