Жълт код за сняг и валежи е обявен за цялата страна
19.11.2018
Снегът и студеното време не спират протестиращите! Протестите продължават и днес
19.11.2018

Оставката на Валери Симеонов доведе до напрежение в групата на Обединените патриоти

На 16 ноември вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставката си след многобройни протести, които поискаха той да напусне своя пост. Причина за общественото недоволство стана неговото скандално изказване по повод на протестите, изискващи по-добро качество на живот за майките на деца с увреждания.

В петък той обяви, че официално се оттегля от поста на вицепремиер, тъй като според него „медийната кампания“, насочена срещу личността му е достигнала размери, които заплашват не само неговата репутация и тази на партията му, но и цялостта на сегашното правителство, чието управление той нарече „изключително успешно“.

Симеонов отрече какъвто и да било натиск от страна на премиера Бойко Борисов, въпреки че решението за оставката му дойде едва ден след изказване на Борисов, в което той твърдо заяви, че със сигурност би поискал оставката на вицепремиера, ако той не беше председател на една от партиите в управляващата коалиция.

ГЕРБ съобщи, че оставката е приета и се очаква нова кандидатура за вицепремиер, която трябва да бъде предложена от парламентарната група на Обединените патриоти.

Новината внесе напрежение в групата на патриотите, след като Волен Сидеров съобщи, че е научил за оставката на коалиционния си партньор от медиите.

В събота той постави на дневен ред и обсъждането на поста на другия си коалиционен партньор – председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, като официално поиска той да се откаже от позицията си на вицепремиер и министър на отбраната.

Представителите на ВМРО пък заявиха, че това изказване на председателя на групата на Обединените патриоти Волен Сидеров отразява неговата лична позиция и не бива да се приема като официална позиция на парламентарната група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *