Кирил Домусчиев ще бъде новият собственик на Нова телевизия
20.02.2019
Извършителят на четворното убийство от Нови Искър ще бъде подложен на принудително лечение
21.02.2019

Основателят на Huawei заяви, че САЩ няма да успее да събори компанията

Основателят на китайския телекомуникационен гигант Huawei милиардерът Ren Zhengfei осъди натиска от страна на САЩ, имащ за цел да постави забрана на съюзниците им да използват мрежово оборудване, произведено от китайската компания.

САЩ няма да успее да ни събори“, – заяви лидерът в свое интервю за BBC. Той подчерта, че бизнесът на Huawei се радва на успех, въпреки натиска от страна на американското правителство, което непрекъснато излиза с обвинения, обвързващи китайския технологичен гигант с Иран. Тези обвинения доведоха до ареста на финансовия директор на Huawei по време на пребиваването му в Канада.

Тъй като САЩ продължават да ни атакуват и търсят целенасочено търсят недостатъците ни, ние сме принудени непрекъснато да въвеждаме подобрения в произвежданите продукти“,отбелязва Zhengfei.

Арестът на финансовия директор на компанията няма да повлияе на бизнеса на Huawei, напротив, ние се разрастваме още по-бързо“– казва основателят на компанията. – „Възможно е, да са си мислели, че арестът ѝ ще доведе до краха на Huawei, но дори това не успя да ни спре. Ние продължаваме напред“.

Трябва да отбележим, че не всички съюзници на САЩ се съгласиха да последват примера им и да забранят използването на оборудване Huawei за правителствени цели. Великобритания, например, смята, че рисковете от използването на китайските продукти са значително по-малки, когато в изграждането на 5G мрежите вземат участие и британски оператори.

Автор: Владимир Мироненко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *