Людмил Дренски в "Часът на зрителят"
Людмил Дренски в „Часът на зрителят“
27.05.2016
Завършва петия сезон на ABLE Mentor
27.05.2016

Основателите на пъзел стаята Dextrophobia ще учат младежи на предприемачество

Александър Грозданов и Божидара Захариева, създатели на първите real life escape games в България, известни още като пъзел – стаи – Dextrophobia Rooms – ще проведат лекция пред ученици на тема стартиране на собствен бизнес.

Събитието ще бъде в рамките на поредицата от срещи между учениици и успешни предприемачи Start It Smart Junior, организирана от националната стартъп организация Start It Smart. То ще се проведе на 18 юни, от 17:00 ч. в споделеното работно пространство betahaus Sofia.

Александър и Божидара ще разкажат пред младата аудитория за това как приятелството е изиграло важна роля в професионалното им развитие. Тяхното познанство датира от първия учебен ден на двамата преди точно 20 години, а от тогава единствените неща, които не са се променили са тяхното приятелство и постоянния двубой между рационалното (Александър) и емоционалното (Божидара) – двете страни на монетата, изграждащи основите на продуктите на Dextrophobia, както и на нейните бъдещи планове.

Заедно с още петима приятели те основават Dextrophobia. В началото приемат проекта изцяло като хоби, в което могат да творят и работят заедно, без да вярват в комерсиалния му успех. Увереността на екипа, започва да се трупа по време на участието им в първия сезон на SIS Pre-Accelerator – преакселераторската програма на Start It Smart.

След отварянето на първата пъзел – стая всичко се променя изключително бързо, като резервациите в нея са с две месеца предварителна заявка, всички значими медии в страната отразяват откриването, а в края на годината са избрани от Forbes за един от петте най-добри стартиращи бизнеси за 2014 г. в България. Екипът печели доверието и на инвестиционния фонд Eleven, който от година и половина е ключова част от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *