Благой Иванов – Багата с легендарно постижение в спортната си кариера
27.04.2018
Днес почитаме Св. Св. Кирил и Методий
11.05.2018

Ортопедичните проблеми вече не са константа

Все по-притеснителни са данните, относно деформациите при ходилата и ортопедичните проблеми, които се забелязват сред деца и възрастни. При своевременна реакция, от страна на родителите, проблем като плоското стъпало може да бъде сведен до минимум, а защо не и изцяло коригиран. Навременната реакция е задължение на възрастните, затова още в бебешка възраст, децата имат право на посещение при ортопед, който да провери състоянието на детето и да реагира при евентуални проблеми или рискове от такива.

Плантографията е компютърна диагностика на стъпало, която диагностицира ходилото и спомага за обективна преценка, от какъв вид ортопедична стелка се нуждае конкретният пациент, за да води пълноценен начин на живот, лишен от болки и дискомфорт при ходене.

Мирелла Медикъл е център в Перник, който притежава апаратура за този вид диагностика – така наречения плантограф. Това дава възможност за ранна и сигурна оценка на обективното състояние, на стъпалото и бърза намеса, с цел избягване на по-нататъшни проблеми.

Центърът е насочил дейността си, предимно към ортопедичното здраве на децата и вече е официален представител за Перник и региона на BEFADO – обувки, които са 100% ортопедични и са предвидени за пълния комфорт на детското краче.

Всяко дете иска да играе, а за нас – възрастните е най-важно да виждаме децата си щастливи. Това е основна причина да следим състоянието на малчуганите и да не оставаме безучастни, когато се появи предпоставка за последващ сериозен проблем. Комфортът при всяко едно движение на детето е от изключителна важност, което се превърна в основна причина Мирелла Медикъл – град Перник да осигурява супинатори (сттелки за деца), изготвени по индивидуален проект, съобразно конкретния проблем или просто за удобство на детския крак.

От известно време, центърът се стреми към това да накара повече майки, да обръщат сериозно внимание на ортопедичното здраве, на своите деца. За кратък период от време, центърът се радва на нарастващ брой загрижени родители. Това са радващи факти, които говорят за градация в обществото и отношението му към детското здраве.

Разбира се, че децата и здравословното им състояние са най-важни, но това не означава, че възрастните трябва да омаловажават себе си. Тук идва момент да споменем, че Мирелла Медикъл предлага диагностика и ортопедични средства, както за малчугани, така и за големи.

Майки, бащи, баби, дядовци и деца могат да разчитат на грижливото отношение и индивидуален подход, които предлагат от Мирелла Медикъл. За всички тях, ще се намери подходящо решение, което да облекчи настоящето състояние. Единственото изискване е да бъдат отговорни към здравето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *