Днес отбелязваме Международния ден на жената
08.03.2019
Мерцедес възхити с рекламен клип. Вижте повече тук:
11.03.2019

Опасен пожар се разбушува близо до жилищата на столичани

Голям пожар изплаши жителите на Малинова долина и Бункера. Пожарът се разгоря вчера, като вечерта жителите на близките квартали алармираха, че гъст дим покрива целия район, а пламъците се виждат дори от дистанция.

Притесненията на гражданите и пожарната служба бяха свързани с това, огънят обхваща района между няколко столични вилни зони, а сухото време и продължителният вятър създават предпоставки за опасното разрастване на пожара.

Към 22ч. вчера обаче беше съобщено, че след получения сигнал на мястото са изпратени няколко екипа на дирекция Пожарна безопасност, които са успели да овладеят опасната ситуация и пламъците са били потушени. Служителите са останали в близост до мястото на инцидента, за да се уверят, че огънят няма да се разгори повторно.

Причините за появата на опасната огнена стихия тепърва ще бъде разяснявани, а становището на службата по пожарна безопасност говори за небрежност при палене на открит огън. При пожара са изгорели близо 5 декара сухи треви.

Инспекторите по пожарна безопасност съобщават, че само вчера в страната са получени сигнали за повече от 600 пожара, като според тях това е свързано с големия празник Сирни Заговезни.

Снимка: Канал 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *