Тихият ангел: документален филм разказва за живота и делото на Дядо Добри
12.12.2018
18-годишно момче стана жертва на побой в Пловдив. Извършители да задържани
13.12.2018

Онлайн калкулатор изчислява данъците върху столичните автомобили

През октомври парламентът все решение да повиши данъците върху старите автомобили. Това решение на управляващите влиза в сила от следващата година.

Новата схема, по която ще се изчислява сумата, дължима от шофьорите през 2019г., предизвика общественото недоволство и накара много хора да блокират ключови транспортни артерии в страната в знак на протест срещу политиката, водена от управляващите.

Новата формула, на чиято база се изчисляват данъците върху автомобилите, включва няколко компонента: година на производство, мощност на автомобила и екологичен стандарт.

За улеснение на шофьорите в град София, Столична община предложи да бъде изготвен онлайн калкулатор на автомобилния данък. Калкулаторът вече е факт. С негова помощ водачите на МПС могат да въведат основните данни за своя автомобил, присъстващи в малкия и големия талон, и да получат сумата, която ще трябва да заплатят за предстоящата 2019г.

Можете да се възползвате от онлайн калкулаторът, като последвате следната връзка:

Онлайн калкулатор на Столична община

Напомняме, че законът беше представен като опит да бъде подобрена екологичната обстановка в страната, тъй като се смята, че автомобилите от по-нисък екологичен стандарт са един от основните замърсители на въздуха в градска среда.

Шофьорите се възпротивиха на решението на управляващите, поради факта, че според тях увеличението на данъците засяга огромна част от шофьорите в България и ще се отрази преди всичко на тези от тях, които нямат финансовата възможност да инвестират в автомобил с нисък въглероден отпечатък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *