Пиян шофьор без книжка уби жена край Харманли
28.11.2018
24-годишен българин е осъден по обвинения в тероризъм
29.11.2018

Обилният снеговалеж и заледяванията блокираха пътища в страната

Изненада ли ни отново зимата и защо българските пътища за пореден път създадоха опасни условия за предвижване за шофьорите?

Вчера снеговалежите не спряха през целия ден. Това усложни пътната обстановка на много места в страна, но най-проблемна се оказа ситуацията в северозападните градове. Тежкотоварните автомобили, чакащи да преминат българо-румънската граница през Дунав мост, вече са стотици, а фериботите при Свищов и Никопол са спрени. Камионите от румънска страна чакат да преминат границата вече повече от 12 часа, тъй като нарежданията на румънските органи на реда е да пропускат по 30 камиона на всеки 30 минути.

Агенция Пътна инфраструктура информира гражданите, че всички магистрали в страната са почистени и отворени за движение. Много товарни автомобили са аварирали, като най-затруднена е била ситуацията по стария път за София, който не е бил добре почистен.

Днес температурите продължават да падат, което пък води до образуването на опасни поледици. Валежите постепенно ще спират, а утре сняг ще вали само на отделни места в Източна България. В същото време групите в социалните мрежи се изпълниха със снимки и клипове, показващи затруднената пътна обстановка в много градове в страната. В столицата повече от 100 снегорина почистват и опесъчават улиците в града.

Снимка: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *