Минималният размер на консеционното плащане за плажовете ще се определя по нова методика
21.07.2016
Ресторант, посветен на тоалетните, отвори врати в Индонезия
21.07.2016

Нов велопарк под Седемте рилски езера

Откриват нов велопарк под Седемте рилски езера. Велокомплексът е трасиран непосредствено под езерата и до няколко седмици ще бъде открит, съобщиха от общината в Сапарева баня. Проекта е замислен да бъде с няколко алеи-писти, трасетата са с различен релеф, скокове и препятствия за преодоляване, сложни пасажи и др. Едно от трасетата е предназначено за състезатели, а другите две са предназначени за туристически. Официалното откриване е насрочено за 6-7 август на поляната при долната станция на 2,1-километровия седалков лифт при хижа Пионерска.

Дължината на маршрута ще бъде 15 километра, а на лифта се монтират специални приспособления за колела. Така посетителите ще могат да се качват с колелата си, от където после да се спускат по трасето до Сапарева баня.

Под Седемте езера ще се изгради добре структуриран байк парк, предлагащ много удобства за посетителите. Той ще бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора.

Зад идеята са община Сапарева баня съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и „Рила спорт“ АД. Атракциите започват на 23 и 24 юли, когато при езерото Бъбрека ще пуснат 7 огромни балона, с които туристи ще могат да летят над циркуса, за да преживеят неповторими емоции, да направят снимки от съответната височина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *