Климатичните проблеми през 2018г.: какви са щетите и къде се крие причината?
28.12.2018
Шумен плаща 3,40лв/м3 за негодна за пиене вода
02.01.2019

Новото руско оръжие не може да унищожено от противоракетната система на САЩ

Русия продължава стремителното си развитие в сферата на модерната военна техника. При това последната ракетна система, представена лично от руския държавен глава Владимир Путин, на първо място има за цел да привлече вниманието на Съединените Щати и едва на второ – да повиши ядрената мощ на страната.

Това стана ясно след представянето на хиперзвуковото оръжие Авангард, което премина успешно през тестовете на руското Министерство на отбраната в сряда. Ракетната система е предназначена да преодолее противоракетната система на САЩ. Путин не пропусна да спомене, че новото оръжие влиза за серийно производство и ще бъде използвана от руската армия при нужда, което на практика означава, че противоракетните устройства на САЩ са безсилни.

Въпреки нововъведението руските сили все още отстъпват на американските по много показатели. Руските подводници, въоръжени с балистични ракети са твърде шумни, стратегическите им бомбардировачи са прекалено стари, а самите руски военнослужещи могат да бъдат непредсказуеми. В същото време дори последствията за населението на САЩ да бъдат ужасни, държавата по всяка вероятност може да спечели ядрена война с Русия.

Системата Авангард обаче дава възможност на Путин да покаже на Америка, че все още има готовност да финансира военно-промишлената индустрия и армията, като стремително се доближава до възможностите на американската и създава реална военна заплаха за САЩ. Путин вече заяви, че Авангард е изградена в отговор на създаването на антибалистичната система на САЩ, но истината е, че тази система никога не е представлявала заплаха за сигурността на Русия, тъй като тя няма капацитета да се справи с руската ядрена мощ.

Антибалистичната система за противоракетна отбрана на Съединените щати има за цел да неутрализира единични атаки от страна на държави като Северна Корея и Иран. В същото време устройства като Авангард дават възможност на Русия и Китай, която също разработва хиперзвукови оръжия, да създадат реална заплаха за САЩ.

Вчера Путин подробно описа възможностите на Авангард. Системата развива скорост от повече от 30 000км/ч, а движението ѝ не може да бъде предвиждано от противоракетните устройства. Руският президент добави, че оръжието се движи като метеорит или огнено кълбо.

Министерството на отбраната в Русия публикува видео от тестовете на оръжието. Можете да го видите тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *