Ученици съдят училището си: ръководството им наложило административно наказание
12.12.2018
Тихият ангел: документален филм разказва за живота и делото на Дядо Добри
12.12.2018

Новородено почина при раждане в сливенската болница

Вчера болницата в Сливен отново влезе в полезрението на българските медии, след като бебе почина при раждане на 11 декември. Бременността на 27-годишната жена протекла напълно нормално. Терминът ѝ бил на 8 декември, но тя постъпила в болничното заведение този понеделник, на 10 декември. Раждането започнало във вторник сутринта, но новороденото бебе било починало.

Майката и бащата обвиняват лекарския екип в грешка, довела до смъртта на рожбата им. Те отказват да се съгласят с версията за нещастен случай, тъй като родилката била в отлично здраве и по време на бременността си нямала каквито и да било оплаквания.

Директорът на болницата заяви, че по случая е започнато вътрешно разследване, имащо за цел да установи конкретната причина, поради която се е стигнало до трагичния инцидент. Той съобщи, че лекарката, която ръководила раждането, била в изключително тежко състояние, тъй като това е вторият случай на трагичен инцидент по време на раждане в болницата за последните няколко месеца.

Става сума за същия лекар, който изроди бебето на починалата Ренета през август. Тогава болничното заведение в Сливен беше замесено в сериозен скандал, свързан с остарелите методи, използвани в българската медицина, които излагат на риск родилките и техните бебета.

През август Ренета Томова загуби живота си по време на раждане, след като ѝ бил приложен прийома на Кристелер, който довел до фатални усложнения за родилката. Детето ѝ оцелява, но през първите дни след раждането си се възстановява от травми, получени вследствие на използваните техники.

Родителите на починалото на 11 декември дете заявиха, че ще съдят сливенската болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *