Пореден случай на училищна агресия: Тийнейджър заби химикал в лицето на съученика си
31.10.2018
Скандалната татуировка на Огито от Бургас се появи на Седмицата на модата в Токио (Снимки)
31.10.2018

Новозеландски учени направиха пробив в борбата с рака

Изследователи от университета в град Отаго в Нова Зеландия направиха грандиозни открития, свързани с разработката на лекарство срещу рака.

Новозеландските медии излязоха с информация, че университетски учени са открили нов тип вирус, който атакува туморите клетки, без да разрушава здравите. В своето изследване научните работници са използвали модерно оборудване с изключително висока резолюция, което нагледно показва процеса на разрушаване на раковите клетки от новооткрития вирус Seneca Valley (SVV).

Ръководителите на проекта споделят, че са обнадеждени от резултатите на проучването и смятат, че новите разкрития ще бъдат от полза за развитието на медицината. Те изразяват готовност да продължат с изследванията, имащи за цел да намерят ползотворно приложение на вируса в медицинската практика.

Микробиологичното изследване показва обещаващи резултати. Експертите твърдят, че вирусът SSV директно навлиза в клетките на туморните образувания, без да осъществява контакт с останалите.

Следващите експерименти на изследователския екип ще им предоставят повече информация относно възможностите за модификация на вируса, която ще превърне SSV в ефективно средство за борба с развитието на различните ракови заболявания. Основният проблем на този етап е, че вирусът е подложен на атаки от страна на имунната система на организма.

Вирусът SSV е привлечен от протеина ANTXR1, който се съдържа в раковите клетки, но организмът на човека го разпознава като заплаха и бързо изработва имунитет, който да го предпази. Бъдещите изкуствени модификации на вируса имат за цел да преодолеят механизма на естествената имунна защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *