Малките неща, които правят „Епъл“ уникален
25.05.2016
България ще прави екопроекти за околната среда с немско финансиране
Ще правим екопроекти с германско финансиране по нова програма
25.05.2016

Новият асистент на „Гугъл“ става за разговори

Всички обвиняваха „Гугъл“ (Google) за това, че техният гласов асистент не може да води разговори и това го прави безинтересен.

Е, вече не е така – на Google I/O вчера, компанията представи най-новия си продукт, който се нарича Google Home, съобщава Smartnews.bg.

Това е домашен гласов асистент, подобен по функционалност на Amazon Echo, който обаче цели да бъде много повече.

Първо, за да направи Google Home възможен, интернет гигантът изцяло е променил своя съществуващ асистент Google Now. Той вече е много по-умен, по-разговорлив и интуитивен.

Когато го попитате нещо и той отговори, след това можете да зададете втори въпрос, свързан със същата тема, но без да повтаряте ключовата дума и пак ще получите адекватен отговор.

Асистентът може да бъде поставен във всяка една стая във вашия дом и по този начин да позволи лесен достъп до безкрайната интерент информация, предоставена от търсачката на Google.

Можете да търсите рецепти докато готвите, можете да контролирате музиката си, да карате Google Home да пуска видеа от YouTube на вашия телевизор и какво ли още не.

Всичко това става възможно благодарение на постоянно слушащите микрофони, безжичната свързаност на Google Home с редица смарт уреди във вашия дом, както и Chromecast устройствата ви.

Ако имате умни крушки, можете дори да палите осветлението с глас.

Google Home ще види бял свят през късната есен, като за сега не се знае нищо повече за него – с какви други услуги ще може да се интегрира, колко ще струва и т.н. Вижте още в Smartnews.

Знаем само, че разработчиците ще могат да се развихрят с него, но и за това още е рано – Google ще им даде достъп по-късно през тази година. Ще си заслужава ли човек да поприказва с Google Home?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *