Отровен въздух в европейска столица! Защо и кой го допусна…
14.03.2018
Време за разсад и посаждане на зеленчукова реколта 2018
14.03.2018

Новите тенденции за здравословен живот. Вече не е трудно да сме във форма. Вижте как.

Вече изминаха близо три месеца от настъпването на 2018 година, но много от нас все още не са изпълнили новогодишните си обещания за влизане в по-добра физическа форма. Хубавото е, че никога не е късно да започнем нов живот и за целта дори не е нужно да чакаме понеделник или 1 януари. Здравето и красотата не трябва да бъдат отлагани във времето!

Вижте здравословните тенденции на настоящите 12 месеца, чрез които ще започнете да се чувствате още по-добре в кожата си.

Моринга – новия хит в кухнята

През 2017 година доминираха куркумата и нейните противовъзпалителни свойства, но сега вече е годината на морингата. Северноамериканските компании за здравословна храна преоткриха това супер зелено растение на юг от Екватора и го изтъкват като още по-силен боец срещу нездравословните процеси с организма.

Наричано от учените „най-полезното дърво в света“, лечебната история на моринга в Индия, Чили и Африка е малко позната в нашата част на света. Въпреки това хранителният профил на растението става все по-популярен. То има два пъти повече протеини от спанака и три пъти повече желязо, а освен това предлага впечатляващи количества калций, калий и витамин А. Вероятно ще откриваме морингата във все повече хранителни добавки и лекарствени средства.

Грижа за кожата от нова величина

Всеки ден кожата ни води битка с околната среда. UV лъчите, замърсяването, синята светлина от преносимите компютри и други затрудняват дишането на нашата кожа. Ето защо следващата вълна от продукти за грижа за кожата работи в подкрепа на съвременния свят.

Най-големите компании вече се ориентират към съставки като липиди, керамиди, адаптогени и дори живи бактерии, които спомагат за укрепването на естественото функциониране на кожата ни, така че да предложат естествена линия на защита срещу технологиите и замърсителите на съвременния свят. Не всеки ден можем да си позволим СПА и уелнес процедури, но красотата ни трябва ежедневно!

Дигитална детокситация

И като заговорихме за света на технологиите – освен многобройни ползи, те оставят и доста щети след себе си. В ден днешен прекарваме толкова много време пред екрана на смартфона, таблета и лаптопа, че почивката за очите и мозъка изглежда като непостижима задача. Дали ще се починем обаче зависи само и единствено от нас и експертите препоръчват: стойте настрана от технологиите поне за 1-2 часа дневно.

В помощ на това предизвикателство се появиха дори продукти за вана за дигитална детоксикация, които спомагат за отпускането на ума и цялото тяло. Няколко минути в ароматната и топла вода не звучат никак зле, нали?

Онлайн фитнес – напълно възможно

От години е възможно да си купим фитнес уред вкъщи, но пък този комфорт не ни предоставя възможност за необходимите консултации със специалист. Това също ще се промени. Очаква се все повече фитнес компании да предоставят на клиентите си онлайн курсове в реално време или на запис, съобразени с тяхното здравословно състояние и техните лични нужди.

Това дава изключителния шанс на по-заетите да останат в отлична форма, въпреки многобройните ангажименти. Здрав дух в здраво тяло!

Очаквайте скоро втората част с най-модерните тенденции в света на здравето през 2018 година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *