Илон Мъск обещава 100 процента покритие на станциите за бързо зареждане Тесла в Европа
02.01.2019
Населението на страната намалява с 50 000 души годишно
03.01.2019

Новата 2019г. започва със студ и сняг

Мекото зимно време няма да се задържи още дълго, казват специалистите от НИМХ. След днешния топъл за сезона ден ни очаква застудяване, което според синоптици ще се задържи поне 1 седмица.

Облачността ще започне да се увеличава още днес, а във високите части на Рила и Родопите се очаква да превали сняг.

Силен студен вятър ще нахлуе на територията на страната на 3 януари, което ще доведе до рязък спад в средната дневна температура. В някои населени места температурата ще падне до -4ºC. До края на деня цялата територия на страната ще бъде обхваната от валежи от сняг.

Метеорологичните прогнози сочат, че още в петък снеговалежът ще спре, но вятърът ще продължи да бъде силен, а температурите ще падат надолу.

В събота мразовитите ветрове ще отслабват, а минималната температура се очаква да достигне -12ºC. Максималната ще е около 0ºC.

Ниските температури ще се задържат и в началото на следващата седмица, като на места се очаква отново да превали слаб сняг. В по-голямата част от страната температурите ще се задържат под нулата и през деня.

Слабо повишение на температурните стойности се очаква в период от 10 до 15 януари, като валежите от сняг вероятно ще продължат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *