Интервю с ключаря, който спаси две жени и дете навръх Коледа
15.01.2019
Парламентът във Великобритания гласува против сделката за Брекзит
16.01.2019

НИМХ предупреждава за опасно силен вятър в 18 области в страната

Днес по някои населени места на територията на страната ще духа опасно силен вятър със скорост до 22m/s. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Сливен, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра.

През нощта метеоролозите очакват вятъра да отслабне, а средните дневни температури ще се повишат.
Вчера жълт код за силен вятър беше обявен за цялата страна. На места поривите му доведоха до сериозни щети, а в Сопот ураганният вятър стана причина за евакуацията на ученици от професионалната гимназия в града.

Ръководството на учебното заведение споделя, че прекъсването на учебните занятия и евакуацията на учениците се е наложила, след като вятърът е счупил някои от прозорците на сградата и е отнесъл част от изолацията ѝ.

Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението заедно с директора на училището са взели решение , че метеорологичната обстановка представлява опасност за учениците и са предприели мерки по своевременното им извеждане от сградата.

В Сопот няма сериозни поражения.

В същото време част от град Карлово остана без електричество, заради щети по електроснабдителната мрежа, предизвикани от силните пориви на вятъра.

На много места в България жълтият код за опасно време продължава да е в сила и днес. Отговорните органи призовават гражданите да внимават за летящи предмети, както и да обезопасят терасите си, като приберат всички предмети, които биха представлявали опасност при по-силни пориви на вятъра. Строителните обекти трябва да бъдат укрепени, за да гарантират сигурността на минувачите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *