България ще кандидатства за домакин на Световното първенство по футбол през 2030г.
02.11.2018
Григор Димитров вече е извън топ 10
05.11.2018

Непреклонните протестиращи организират автомобилно шествие в столицата

Майките на деца с увреждания обявиха, че няма да се откажат от протестите с искането за оставката на вицепремиера Валери Симеонов и продължават да организират шествия вече повече от 10 дни поред.

Тази вечер ще се проведе поредният протест на майки и граждани, обявили се в тяхна подкрепа, като този път протестиращите ще минат през центъра на столицата със своите автомобили.

Своеобразното автошествие има за цел да затвърди позициите им и да покаже, че майките нямат намерение да се отказват от исканията си.

Очаква се органите на реда поетапно да затварят улиците, по които се движи шествието. Автомобилната колона ще премине покрай сградата на Министерски съвет, централата на управляващата партия ГЕРБ и ще спре пред централата на Националния фронт за спасение на България, чийто лидер е Валери Симеонов.

Протестите с искане за оставка на вицепремиера Симеонов дойдоха след скандалното му изказване, което българските майки нарекоха не просто неприемливо, но обидно и унизително. Гражданското недоволство не затихва вече три седмици, като исканията на майките на деца с увреждания бяха подкрепени и с протестни демонстрации на българи в чужбина. Стотици български емигранти се събраха в лондонския Хайд Парк в неделя, за да покажат, че са солидарни със своите сънародници, избрали да останат в България.

Опозиционните партии също се обявиха в подкрепа на мащабните протести, като в знак на съгласие с исканията за оставката на Симеонов, те отказваха да се регистрират в пленарна зала, като по този начин проваляха кворума на Народното събрание.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *