Район Красна поляна има нов инвеститор
17.09.2019
Фалшива новина беше на път да съсипе име и бизнес, градени с години
29.10.2019

Националният ни отбор по дартс с огромни успехи на световното първенство в Румъния

Световното първенство по спортен дартс е в разгара си. То започна на 7-ми октомври и ще финализира на 12-ти, в северната ни съседка. Независимо от минималната популярност на дартса като спорт в България, националният ни отбор жъне огромни успехи.

В състава са най-добрите играчи в родината ни, а именно – Мирослав Петров, Николай Кръстев, Красимир Иванов, Иван Нейков, Пламена Урдева, Надя Гергова, Ива Иванова и Дебора Урдева. Те се състезават с името на страната ни, срещу още 53 държави, в схема от над 250 играчи от цял свят.

Женското съсловие на отбора, буквално преди минути, зарадва феновете на дартса в България, с безпрецедентно постижение – победа над румънския домакин с 9:8 лега. Огромният успех не се изчерпва с това – двукратният шампион на България по спортен дартс – Мирослав Петров, ни направи изключително горди, като се нареди в топ 32 на най-добрите състезатели в световен мащаб.

 

 

 

 

  Дартсът все още набира популярност в страната ни, не само като забавление, но и като спорт, който съчетава кондиция, математически изчисления и ловкост. Отрицанието, което се среща в родината ни и нулевата подкрепа от Министерството на младежта и спорта, не успяват да демотивират амбициозните ни играчи и въпреки тежките перипети, те съумяват да участват на турнири, но не представяйки себе си като личности, а излизайки пред света с трибагреника на България.

Един сериозен апел към държавата и обществото – нека подкрепим талантите ни във всяко едно направление и да правим всичко нужно, когато става въпрос за наши сънародници, които прославят България!

Поздравяваме националния ни отбор по спортен дартс! Надпреварата за страната ни продължава, благодарение на невероятните ни играчи и техния хъс. Всеки, който иска да види цялото състезание, може да посети сайта на БФД, където има качен линк.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.