Район Красна поляна има нов инвеститор
17.09.2019
Фалшива новина беше на път да съсипе име и бизнес, градени с години
29.10.2019

Националният ни отбор по дартс с огромни успехи на световното първенство в Румъния

Световното първенство по спортен дартс е в разгара си. То започна на 7-ми октомври и ще финализира на 12-ти, в северната ни съседка. Независимо от минималната популярност на дартса като спорт в България, националният ни отбор жъне огромни успехи.

В състава са най-добрите играчи в родината ни, а именно – Мирослав Петров, Николай Кръстев, Красимир Иванов, Иван Нейков, Пламена Урдева, Надя Гергова, Ива Иванова и Дебора Урдева. Те се състезават с името на страната ни, срещу още 53 държави, в схема от над 250 играчи от цял свят.

Женското съсловие на отбора, буквално преди минути, зарадва феновете на дартса в България, с безпрецедентно постижение – победа над румънския домакин с 9:8 лега. Огромният успех не се изчерпва с това – двукратният шампион на България по спортен дартс – Мирослав Петров, ни направи изключително горди, като се нареди в топ 32 на най-добрите състезатели в световен мащаб.

 

 

 

 

  Дартсът все още набира популярност в страната ни, не само като забавление, но и като спорт, който съчетава кондиция, математически изчисления и ловкост. Отрицанието, което се среща в родината ни и нулевата подкрепа от Министерството на младежта и спорта, не успяват да демотивират амбициозните ни играчи и въпреки тежките перипети, те съумяват да участват на турнири, но не представяйки себе си като личности, а излизайки пред света с трибагреника на България.

Един сериозен апел към държавата и обществото – нека подкрепим талантите ни във всяко едно направление и да правим всичко нужно, когато става въпрос за наши сънародници, които прославят България!

Поздравяваме националния ни отбор по спортен дартс! Надпреварата за страната ни продължава, благодарение на невероятните ни играчи и техния хъс. Всеки, който иска да види цялото състезание, може да посети сайта на БФД, където има качен линк.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *