Грандиозен успех за братя Пулеви на боксовата галавечер в Арена Армеец
29.10.2018
Докъде ще стигнат средствата от Бюджет 2019?
29.10.2018

Напрежение в град Мъглиж: има ранени полицаи

Полицейска акция в град Мъглиж доведе до нападение с камъни, ранени полицаи и задържани граждани.

Акцията е проведена, след като по-рано през деня е била организирана незаконна надпревара с каруци, която довела до затварянето на пътя Казанлък-Черганово. Организаторите отказват да окажат съдействие на органите на реда, а когато по-късно полицейските опитват да извършат проверка на документите на отговорните лица, те биват нападнати с камъни от ромското население. Според данни на полицията близо 100 човека хвърляли камъни по петима полицаи.

Нападнатите полицаи са принудени да повикат подкрепление и стрелят във въздуха, за да разпръснат агресивната тълпа. Те задържат двама от основните виновници, а един продължава да бъде издирван.

Към момента напрежението е утихнало, но полицейското присъствие в града продължава да бъде засилено.

Ескалацията на напрежението между органите на реда и представителите на ромското малцинство не е безпрецедентна. За последните 2 седмици това е третият случай на нападение срещу полицаи. Предишните случаи в Гълъбово и Сливен бяха свързани със забележки за шумна музика, последвани от агресия срещу служителите на града.

Полицаите, ранени в Мъглиж, нямат сериозни наранявания. Щетите са преди всичко материални, тъй като ромите са хвърляли камъни най-вече по патрулните коли. Служителите на МВР продължават акцията по издирването на третия извършител. На изходите на града са изградени контролни пунктове, а старши комисар Георги Хаджиев настоятелно призова издирвания сам да се предаде на властите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *