Днес отбелязваме празника на лозарите и виното – Трифон Зарезан
14.02.2019
BBC разкри схема за кучешки боеве с българско участие
15.02.2019

Нападнаха хомосексуална жена в центъра на София

Хомосексуална жена стана жертва на престъпление от омраза в центъра на столицата.

Организации, занимаващи се с проблемите, свързани с дискриминация по хомофобски подбуди, излязоха с информация, че в България процентът на хората с различна сексуална ориентация, които са пострадали от някаква форма на насилие, е изключително висок. 20% от анкетираните са били подложени на физическо насилие, а 70 процента са получавали заплахи в Интернет и на обществени места. Най-често обект на заплахи и физическо насилие стават хомосексуалните мъже на възраст между 15 и 25 години.

Оказва се, че най-тежка е ситуацията по българските училища, където младежите с различна сексуална ориентация са подложени на ежедневен психически тормоз и физическо насилие.

Пострадалата в края на миналата седмица жена се казва Галя Петкова. Тя се разхождала в центъра на София, когато един от случайните минувачи, с които се разминала, я обидил без каквато и да било провокация от нейна страна. Жената не реагирала, но мъжът тръгнал след нея, настигнал я и я ударил с юмрук в лицето. Той успял да ѝ избие два зъба, което съдът определя като лека телесна повреда.

Той я предупредил да не се връща в района и избягал. Пострадалата твърди, че нападателят изглеждал съвсем нормално. Той бил на около 40 години и не приличал на скинар или фен на футболна агитка. Жената разчита, че камерите за видеонаблюдение са заснели агресивния мъж. Тя се обърнала към полицията веднага след инцидента, но извършителят все още не е открит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *