Таня се нуждае от помощта ни!
19.09.2018
Защо милиони българи избират Терминал 2 пред българската реалност?
19.09.2018

Нападателите на Роженския манастир бяха заловени по-рано днес

По-рано днес беше съобщено, че мъжете, организирали опит за грабеж в Роженски манастир снощи, са намерени и арестувани. Мъжете са се разпръснали в 4 различни града – София, Петрич, Сандански и Кърджали, в опит да прикрият следите си.

Вчера вечерта четирима от тях нахлуват в свещената обител, връзват свещеника, който отговаря за манастира и започват да копаят около една от стените на манастира, докато двама пазят входа. По първоначални данни мъжете са вярвали, че ще намерят заровени жълтици и други скъпоценности. Те били подтикнати от стара местна легенда.

След като обаче копаят в продължение на около 20 минути, те се отказват да търсят митичното съкровище и залагат на сигурното – вземат пари и телефона на свещеника и бягат в различни градове, за да заблудят полицейските служители. Свещенослужителят не е бил ранен по време на нападението.

Полицията е извикана от свещеника няколко минути, след като нападателите напускат храма и той успява да се освободи. През цялата нощ бяха водени следствени действия, като и тази сутрин посещенията на манастира бяха ограничени.

Първоначалната информация беше за въоръжени маскирани мъже, които са счупили или иззели охранителните камери на Роженския манастир, но впоследствие се оказва, че нападателите не са носили оръжия и маски. Те предвидили единствено кирки, с които да търсят заровените скъпоценности. Счупили са някои от камерите за видеонаблюдение, но лицата им се виждат на достатъчно от записите, за да бъдат заловени само няколко часа по-късно.

Снимка: Дневник

1 Comment

  1. Васил каза:

    Как се разбира от коя дата или поне година е публикацията?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *